Park

Parkinformatie Ermerstrand

In een natuur- en recreatiegebied aan de rand van Erm, een klein dorp bij Emmen, ligt Ermerstrand. Ons park heeft een oppervlakte van 80 hectare waarvan ongeveer de helft water is. Alle faciliteiten zijn rond onze recreatieplas gebouwd en bezoekers hebben dan ook overal uitzicht op het water.

Op Ermerstrand is altijd iets te beleven, maar door de ruime opzet van het park is het ook de ideale plek om volledig tot rust te komen.

Sfeervol

Ermerstrand staat bekend om de mooie stranden, verschillende eilandjes en uitgestrekte zonneweiden. Zowel de omgeving als het park zijn bosrijk en bijzonder sfeervol. Rondom het recreatiegebied liggen honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden, zoals bijvoorbeeld het Pieterpad.

Hoewel Ermerstrand direct gelegen is aan de N34 en de A37, biedt het park veel privacy. De ligging van Ermerstrand is dan ook zonder twijfel prachtig te noemen.

Horeca

Kom eens langs voor de relaxte sfeer, onder het genot van een verse kop koffie of geniet van het uitzicht over het meer tijdens een wandeling langs het water. Onze locaties zijn ook geschikt voor bruiloften, een actief teamuitje met outdoor activiteiten, een groots bedrijfsfeest, of met je hele klas voor een tof kamp.

Onze Snack & Go ligt aan het strand en heeft een fantastisch uitzicht over het meer. De veranda maakt het mogelijk om al snel naar buiten te gaan en is heerlijk beschut.

Activiteiten

Mensen die graag sportief bezig willen zijn en zich even helemaal willen uitleven, zijn bij Ermerstrand aan het juiste adres. Wij bieden verschillende outdoor- en creatieve activiteiten aan. De waterskibaanvan Ermerstrand is zonder twijfel dé sportattractie van Drenthe te noemen.

Kinderpret

Met binnenspeelparadijs DOL-FIJN  staat Ermerstrand voor kinderen gelijk aan genieten. Ook op onze stranden hoeven ze zich nooit te vervelen. Bij ons een kinderfeestje vieren, is dan ook een aanrader!

Ons strand

Rondom de heldere recreatieplas liggen witte stranden en prachtige ligweiden. Ermerstrand is ruim opgezet waardoor u overal voldoende ruimte heeft. Het strand is de ideale plek voor kinderen, want waar u ook kijkt: overal is wel iets gebouwd om hen te vermaken. Speciaal voor kleine kinderen heeft de recreatieplas van Ermerstrand een ondiep gedeelte. Hier kunnen zij naar hartenlust veilig spelen. Ons water is overigens overal goed te overzien vanaf het strand en het terras. U kunt uw kinderen dus goed in de gaten houden tijdens het zwemmen.

Ermerstrand heeft een 70 meter lange Giga glijbaan. Deze glijbaan is een groot succes en wordt in de zomer volop gebruikt door onze jonge bezoekers. Maar! Er geldt geen maximum leeftijd voor onze glijbaan. Dus mocht u zin hebben én durven, ga dan vooral uw gang.

 

Zie ook: www.ermerstrand.nl